Jordbærmadder å andre sommerfristelser

Jo, det er sommer – og man kan spise jordbær direkte fra marken eller på helt nye måder.

 

Jordbærcarpaccio
Jordbærcarpaccio

Sådan en ganske almindelig søndag er en god dag at tage en tur rundt til sine lokale gårdbutikker og forsyne sig med både de helt friske lækkerier direkte fra marken og lidt til fryseren, så der er til flere dages grill.

Lige nu er det jordbærsæson, og man kan gå i marken og plukke til de søde ting som jordbær med fløde, jordbær med vanilleis – evt. på bund af marengs eller mandelrand. Men jordbær kan faktisk også spises på rugbrød med smør. Og så kan jordbær bruges i salater -f.eks. som jordbærcarpaccio:

Jordbærcarpaccio

500 g jordbær

1 lille blomkål

1 lille bundt bredbladet persille

50 g saltede mandler

50 g hel parmesanost

2 spsk olivenolie

peber

Skyl jordbær og blomkål og nip jordbærrene. Skær blomkål og jordbær i tynde skiver. Anret smukt i lag på et fad. Skyl persille og fordel bladene over salaten sammen med hakkede saltmandler og flager af parmesan. Dryp med eddike og krydr med peber.

Selvpluk på Tokkerupgård

Selvpluk på Tokkerupgård

Vil man gerne have en fantastisk kartoffelsalat til sine grillede pølser – kan anbefale limousinepølser med pesto – så er den her lige sagen:

DSCI0032-lPersille/purløgsmarineret kartoffelsalat

Marinade

3 spsk eddike

3 spsk olie

3 spsk vand

1 spsk dijonsennep

saften af ½ citron

1 spsk sukker

hvid peber

1 finthakket løg

4-6 spsk hakket persille/purløg

Bland godt og hæld over kartofler, skåret i mindre stykker. Lad salaten trække min. ½ time i køleskab.

Kartoffelsalat er altid god til grill
Kartoffelsalat er altid god til grill

Anduin

Man kan få mange lækkerier med hjem fra gårdbutikkerne - og man ved, præcis hvor maden kommer fra
Man kan få mange lækkerier med hjem fra gårdbutikkerne – og man ved, præcis hvor maden kommer fra