Carpe ligula

En himmerigsmundfuld er et godt gammeldags ord, som ind i mellem er lige præcis det rigtige til at beskrive Nørby Kros ’jordbær-hindbærdrøm’.

Egentlig er jeg forsigtig med desserter – sukker og alt det der. Men man må jo forkæle sig selv en gang imellem, og da jeg så tallerkenen, var jeg glad for min beslutning. Da jeg tog den første mundfuld, var jeg endnu gladere, og da jeg spiste videre var det – himmerigsmundfulde.

Den ser ud af noget, desserten, med sin blanke, røde halvkugle af glinsende gelé, som næsten ligner kinesisk lak, og det er en kompliceret sag, som ikke bare ser fantastisk smuk ud. En halvkugle hindbærfromage udhules og fyldes med hindbærsauce, og der lukkes med en tynd kiks. Hele herligheden fryses. Det lægges på en bund af jordbærparfait mellem to skiver fragilité. Halvkuglen overtrækkes med spejlblank hindbærgelé. Serveres med bær og en chokoladeovertrukken vandbakkelse med vanillecreme. Resultat: dybt forelskede smagsløg.

Grib skeen – og nyd.

Hvis man har lyst til at prøve selv, så er her et minimum af vejledning:

Fromage i forhold 16 æggeblommer til 1 l piskefløde til 15 blade husblas

Fragilité i forhold:1 l æggehvide til 1600 g melis til 300 g mandelmel

Jeg vil se, om mine talenter rækker, når bærsæsonen kommer og ellers overveje, om jeg kan finde på et ærinde på Fanø.

 

Anduin