Klassisk fiskekursus

Lær det grundlæggende, så du kan blive kreativ.
 Der er stadig plads tirsdag  2. maj. Kl. 17.00 – 21.00

Vi kommer hele vejen rundt, så du bliver tryg ved at arbejde med hele fisk med skæl, ben og glinsende øjne. Du får tips og tricks til, hvordan du kan give fisken et ekstra pift i hverdagen, og vi laver en klassisk sauce-hollandaise samt en brunet smør-sauce med lokale æbler og urter.

Kokken vil undervejs give sit bud på hvordan man kan give den klassiske moules marinieres et twist

Vi runder kurset af med en super dejlig fiskemiddag, som vi nyder med gode vine fra 2010 Vin og Velsmags vinkort.

Hvad lærer du?

Niko guider dig gennem fiskens 5 friskhedstegn, som du absolut du skal kende, når du vælger fisk hos fiskehandleren – et uundværligt værktøj, hvis du vil være sikker på altid at få den friskeste fangst med hjem.

Du lærer håndtering og udskæring af en fladfisk og en rundfisk; at filetere og fjerne ben uden at ødelægge kødet. Muslinger vil også indgå i dagens program. Præcis hvilke fisk det vil være er  afhængig af sæson, og hvad fiskemanden kan tilbyde på dagen.

Du vil arbejde i en gruppe på 4 personer.

Kursusforløb:

17:00-18:00 – velkomst og snak omkring udskæring og teori, på spætter, muslinger, torsk.

18:00-19:00 – Udskæring og klargøring, af muslinger, torsk og spætter, og intro til hurtig fond.

19:00-19:30 – Vi damper muslinger og spiser stående i de grupper man arbejder i.

19:30-20:00- klargøring af Brunet smør-sauce, fiskefond og klassisk sauce hollandaise

20:00- 20:30- Tilberedning af rødspætter og skindstegt fisk.

20:30-21:00- spisning og evaluering, samt udlevering af kompendier med opskrifter og teori.

Bestil plads her:

Fiskekursus med klassiske fiskeretter