Ambitiøs restaurantdyst

Sydhavsøernes Frugtfestival har valgt restauranterne til en ambitiøs dyst.

 

Oreby Kro, Restaurant Flamez og Hotel Saxkjøbing er med i dysten, og skal hver især præsentere en tre-retters frugtmenu i sæson, hovedsageligt fremstillet af lokale råvarer, og med et altoverskyggende fokus på og hjerte for at kunne anvende frugt i alle 3 retter.  Essensen er at det skal være restauranten bedste bud på en frugtmenu i sæson, som kan vinde enhver herboende og turisters ”madhjerter”.

På Sakskøbing Torv bliver der opstillet et professionelt udstyret køkkentelt, hvor konkurrencens praktiske del afvikles. Der skal fremstilles 35 små anretninger på størrelse med en tapas-anretning. Hver ret skal præsenteres af kok og elev i et spisetelt, hvor de bedømmes af et dommerpanel.

 

Samarbejde med CELF

”I år har festivalen 10-års jubilæum. Den anledning har vi brugt til at gentænke den tidligere kokkekon-kurrence, ud fra et ønske om at tage fat i egnens dygtige kokke, og hylde dem gennem en ny konkurrence tilegnet dem.

Det falder fint i tråd med at CELF her i 2017 får hovedforløbet for gastronomer/caterer med i uddannelsesporteføljen, hvormed man kan tage hele kokkeuddannelsen i Nyk. F. Konkurrencen rummer derfor også et tæt samarbejde ml. en elev fra hovedforløbet og en elev fra grundforløb2, og hver af de deltagende restauranter.  Eleverne vil bistå restauratørerne før og under konkurrencen, ligesom det er dem, der skal dokumentere retterne og bistå med formidling,” forklarer Karin Hvidtfeldt fra Frugtfestivallen.

 

Program

Kl. 10 sættes konkurrencen i gang med rullende opstart

Kl. 10. 30 åbner Chili-Claus cenen

Kl. 10.45 – 11.00 fortæller Bo, faglærer fra CELF, om pricipper for konkurrence på scenen. Kokke og elever præsenteres på scenen.

Kl. 11.00 – 11.30 er der Frugt Battle på scenen ml. Kerteminde og Guldborgsund Kommunes borgmester og deres team på 3 personer i alt.

Kl. 11. 50 bydes dommerne velkommen  og seates i dommerteltet

Kl. 12. 00 serveres første forret .

Kl 14.45 serveres sidste dessert.

Kl 15.30 hyldes en vindende kok og elev fra CELF på frugtscenen