Blåt til lyst

Blå vin er med på væksttoget – det må gerne være på smagen.

Hvorfor ikke blå vin?  Spurgte 5 spanske fyre hinanden og gik i gang. Vinen er produceret som vin, og den blå farve er udvundet fra røde druers skal, så betegnelsen ’vin’ er i orden. Man skal så ikke lige forvente vinsmag – mere sådan … børnechampagne dagen efter. Duften er meget forsigtig, smagen er meget venlig og forsigtig, alkoholprocenten mellem øl og vin, så man skal passe seriøst på, hvis man er tørstig og får serveret en kold flaske. Det ryger let ned og smager absolut ikke af promiller.

Ideen er sjov nok, smagen er sødere end vi normalt er vant til i Danmark og der er ikke så meget af den, og planen er at differentiere vinene efter markederne, dvs. især sødmen reguleres til de lokale smagsløg. Om det så giver genkendelsesproblemer, må vise sig.

Drengene fra Gïk fik hurtigt succes – hjulpet på vej af tv og tilfælde, og alt nyt skal jo prøves mindst én gang. Vinen blev skabt for sjov, og den er sjov – men heller ikke andet.