Åbningsfest på Madskolen i Sakskøbing 1. oktober

Claus Meyer forlader The Big Apple for at åbne Madskolen hos The Little Apple i Sakskøbing lørdag 1. oktober kl. 10.30-12.30 på Torvegade 10-12, Sakskøbing. Her får han bl.a. selskab af en borgmester, et folketingsmedlem og en OL-guldvinder, der alle lærer at rulle en butterdejscroissant med æbler.

Claus Meyer og Guldborgsunds borgmester John Brædder mødtes til åbbingen af Gårdbutikken - og nu ses de igen over croissanterne til åbningen af Madskolen
Claus Meyer og Guldborgsunds borgmester John Brædder mødtes til åbbingen af Gårdbutikken – og nu ses de igen over croissanterne til åbningen af Madskolen

 

Madskolen har hjemme i smukke rammer, der tidligere har været bl.a. købmandsbutik, kro, bryggeri og brændevinsværk – ganske passende rammer for en madskole. Der er nu plads til 25 kursister ad gangen – 50 til smagninger og events.

På kurserne i Sakskøbing Madhus vil du møde lokale kokke, bagermestre, kogekoner og andre fagfolk, der brænder for at dele deres viden med andre. Kursisterne kommer til at lære teknikker, tips og tricks, der giver dem mulighed for at skyde genveje til bedre mad resten af livet, og det hele kommer til at foregå i en hyggelig og uhøjtidelig stemning.

Madskolen er bl.a. resultat af en kombination af lokale frivillige og Claus Meyers entusiasme, som tilsammen er blevet til foreningen The Little Apple, som allerede har startet en velbesøgt ’gårdbutik’ på Torvet.

Claus brænder for at skabe liv i både købstaden Sakskøbing og i bedre madkultur: ’Det er vel ikke for meget sagt at vi har fået gang i madkulturen. Ikke mindst i de større byer. Jeg er stolt over, at få lov til at være med til at flytte energien til provinsen. Ikke mindst fordi jeg er født på Lolland, og så har Sakskøbing altid haft en stor plads i mit hjerte.’

Der var også godt besøgt til snigåbningen.
Der var også godt besøgt til snigåbningen.

PROGRAM – Madskolen

Kl. 10.30: CLAUS MEYER BYDER VELKOMMEN

Claus giver et glas bobler og fortæller om baggrunden for madskolen og foreningen ”The Little Apple”.

 

Kl. 10.40: MINI-KURSUS MED BORGMESTER, FOLKETINGSMEDLEM OG OL-GULDVINDER

Claus tyvstarter madskolen og tager de første tre lokale ”elever”, Borgmester John Brædder, folketingsmedlem Markus Knuth (V) og OL-guldvinder i roning, Mads Reinholdt Rasmussen under kærlig, kulinarisk behandling.

 

Kl. 11.00: TAMBOURKORPSET FØRER AN, NÅR VI FØLGES AD TIL TORVET

Sakskøbing Tambourkorps & Brassbands 20 musikere fører højlydt an, når vi sammen går de 56 meter fra Sakskøbing Madhus til byens torv.

 

PROGRAM – Sakskøbing Torv

 Kl. 11.10: LOKALE UNDERVISERE BYDER PÅ SMAGSPRØVER

På torvet vil Claus introducere og interviewe de lokale kokke, som kommende kursister på Sakskøbing Madskole vil blive undervist af. De byder på smagsprøver til alle og fortæller om deres kommende kurser. Du kan møde:

Rasmus og Thomas fra Oreby Kro / Kursus: Gourmetmad for alle

Peter Svenningsen, chocolatier / Kursus: Chokolade med smag af Sydhavsøerne

Joan Thorlin / Kursus: Sylte

Tobias Hamann / Kursus: Bagekursus for børn

Mattias Krarup fra Meyers Madhus / Kursus: Vejen til velsmag

 

Anduin