Den rene vare

Hvorfor lige babymos? Fordi vi fik en baby. Nogle gange er logikken let at følge.

 

Alle vil gerne give deres spædbørn det bedste, og det betyder i dagens Danmark, at alt, hvad der puttes i munden, skal være i orden – ingen plast med ftalater – ingen mad med tilsætningsstoffer, og økologi er bare en selvfølge.

Nu kan de små så få frugt på glas – fint moset og endda med skrællen moset med. Her sidder der masser af vitaminer og god smag, så det skal baby også have glæde af.

Frugten er fra Fejø, og hvem har ikke hørt om Fejø-æbler eller pæreskuderne, som sejler til København? Foreløbigt kan man få æblemos, pæremos – eller blanding. Der kommer måske flere varianter til, men lige nu holder man sig til æbler og pærer.

Det er Bandholm Frugt, som står for forarbejdningen, og det er ikke så enkelt endda at lave babymad. Der skal mange forsøg til – både med pasteuriseringstemperaturer, æblesorter osv., før man ender med et produkt, som er både godt og holdbart, og som kan sælges via en webshop.

Den direkte vej

Mosen leveres direkte til kundens dør af FraFejø selv – her er ingen fordyrende mellemled men direkte kontakt mellem forbruger og producent. Det sker et par gange om måneden og koster 50 kr. uanset mængden af varer.

Dem kan man i øvrigt supplere med andet godt fra netbutikken – her er også både most, cider og marmelader – og alt er økologisk.

’Vi vil gerne invitere til samarbejde – hvis lokale, økologiske producenter gerne vil have produkter med i webbutikken og med ud til kunderne, så er det bare at ringe,’ forklarer Thomas. Der er plads til mange flere varer i både webbutik og bil, men de skal være lokale, fx fra Lolland. For nogle kan det måske være måden at få distribueret varerne – noget som for de fleste små producenter er en stor udfordring.

 

Anduin