Fiskepølser – ny delikatesse

Vi kender fiskefrikadeller og fiskefingre, men man kan også lave fiskepølser. Birte Pawlik fra Postholderens Sted giver opskriften:

De starter meget som fiskefrikadellerne – med en fiskefars, som f.eks. kan være

600 g vildlaks

200 g pangasius

4 spsk mel

2 spsk havregryn,

1 dl fløde

1 stort æg

2 løg

salt og peber

lidt bacon

lammetarme

Alle ingredienser hakkes sammen på hurtighakkeren og æltes derefter sammen, og farsen hviler en time.

Der tilsættes yderligere vand, såfremt farsen er for kompakt efter 1 times hviletid.

Lammetarme kommes på pølsestopperen, og farsen stoppes – ikke for tæt – i tarmen. Du vælger selv længden på pølsen.

Efterfølgende koges pølsen 1-2 min, og steges over svag varme.

Pølserne kan have tendens til at sprække, hvis de steges på for høj varme, men dette er også afhængig af tarmens tykkelse. Naturtarme er ikke helt ens.

 

Flere eksperimenter

Birte Pawlik, som har Postholderens Sted, eksperimenterer med forskellige nye produkter og er bl.a. parat til at tage imod de sortmundede kutlinger, når de vender tilbage til kysterne, når vandet bliver varmt nok. Det er meningen, de også skal blive til bl.a. fiskepølser. De første, som kommer til at være med til at smage og udvikle, bliver deltagerne i Seniornettet på Sakskøbing Madskole.

 

Anduin