Frugtvins battle og sjove kurser

img_20160917_144041fb

Det er mageløst, selv at få fingrene ned i råvarerne og skabe noget lækkert. Alle workshops foregår i de spritnye, lokaler på Sakskøbing Madskole, mens frugtvinssmagningen –  Frugtvins Battlen  – foregår på Hotel Saxkjøbing, som serverer en let og lækker tapas tallerken til smagningen.

Frugtvins Battle – Nord og Syd – diskuterer gæret vellyst på flaske

Søndag d. 18. sept. kl. 14.00 – 15.30 på Hotel Saxkjøbing, Teatersalen

Frugtvinsproducenterne Jens Skovgaard Cold Hand Winery i Randers, og Harald Krabbe Frederiksdal Kirsebærvin på Vestlolland, dykker ned i frugtvinens forunderligheder, mange facetter og muligheder i sammensætning med mad. Begge nærer de et indædt ønske om at bedrive Danmarks absolut bedste frugtvine.

 Pris: DKK 325 pr. næse (max. 80 deltagere) inkl. tapas.

 

Chokolader med fyld fra Sydhavsøerne

Lørdag d. 17 sept. kl. 13.00 – 14.30 på Sakskøbing Madskole

Chocolatier Peter Svenningsen, byder dig indenfor i et nytænkende univers af chokolade og ganache. Peter vinder internationale priser for sine fyldte chokolader, ud fra tanken om at fyldet ikke skal overdøve chokoladesmagen, men blot forstærke den. En hårfin balance som man på denne workshop kan få indblik i.

 

Syltning med afsæt i Sydhavsøerne

Lørdag d. 17. sept. kl. 10.30 – 12.00  eller kl. 15.30 -17.00 på Sakskøbing Madskole

Restauratør og madformidler Joan Thorlin afslører syltningens hemmeligheder.

Lær at lave forskellige slags sylt, klassisk syltetøj og chutney, alt sammen på basis af saftige blommer, pære og æbler. Joan arbejder dagligt med rigtig mange former for sursødt tilbehør i sit spisehus, så glæd dig til selv at få fingrene i de gode råvarer, og til slut at tage fyldte glas med lækkerierne med hjem.

 

Meyers Bagerier slår dejen op – få ny viden, som kan give dig et bedre brød resten af livet.

Søndag d. 18. sept.

Location: Sakskøbing Madskole

 Lær at starte og vedligeholde en surdej, og at ælte brøddejen til perfektion.

Du får viden om hævemetoder, og om hvordan opnår du opnår at lave den perfekte sprøde skorpe og fugtige krumme. Med hjem får man et lækkert brød, som er bagt med surdej lavet på gærede æbler.

 

Billetter købes på Billetto.