God start for Pomle Nakke Traktørsted

Pomlenakke Traktørsted blev publikums favorit til Local Cooking 2015 efter en flot andenplads i Ostsee Gerichte ugen før.

 

Morgentur i skoven ved Pomle Nakke fra Pomle Nakke Traktørsted. (Foto: Jan Pedersen).
Morgentur i skoven ved Pomle Nakke fra Pomle Nakke Traktørsted. (Foto: Jan Pedersen).

Der var som sædvanligt fuldt hus til Local Cooking, hvor der i år var 15 dystende restauranter. Der var flere nye deltagere, bl.a. Oreby Kro, Restaurant Borgen og Pomle Nakke Traktørsted, som lige har fået nye ejere med ambitioner. De har allerede båret frugt: ’Morgentur i skoven’ blev publikums favorit.

Maden var tydeligt forskellig fra sidste år, som var meget eksperimenterende. I år var der flere retter, specielt kødretterne, som var lidt ’konfirmation’ – ikke så smagsmæssigt udfordrende, hvor fiskeretterne holdt stilen og leverede de mest interessante kombinationer. Ikke alle lige vellykkede – lam og rejer går faktisk ikke specielt godt sammen. Heller ikke tilsat dild.

 

Fantastiske råvarer

Råvarerne var til gengæld sublime, og vægten var lagt på, at de kunne brillere. Det gjorde de også, hvad enten det var gris, kanin, bison eller torsk. Perfekt tilberedt og en nydelse i sig selv.

Det var også råvarerne og samarbejdet med producenterne, dommerne kommenterede, hvor bl.a. Jesper Zeihlund fortalte, at det er gået stærkt med at anvende lokale råvarer, og der faktisk er en dybere mening med det: ’Der er en følelse, en relation i samarbejdet med producenterne, så det er ikke kun ord. I har hjertet med’. Ellers lød bedømmelserne bl.a. på godt håndværk, nærvær og et ’wow’ til vinderen Elmely Kro med ’en fantastisk helhed’ for ’bæredygtig gris med tanker’.

Bæredygtig gris med tanker fra Restaurant Elmely. (Foto: Jan Pedersen).
Bæredygtig gris med tanker fra Restaurant Elmely. (Foto: Jan Pedersen).

Det er en fantastisk oplevelse at være publikum og smage sig gennem 15 forskellige retter, som ganske vist serveres i bittesmå (heldigvis) anretninger, som er anderledes end dommernes. Det kan gøre, at man måske ikke er altid er enig i bedømmelserne, men man får et godt indblik i trends og teknikker og endda opskrifterne med hjem.Vinderen Elmely Kro ligger mellem Sorø og Holbæk. Nr. 2 blev Restaurant SuRi, Holbæk, og nr. 3 Støvlet Katrine, Sorø. Turister spiser for 1,4 mia. kr. om året i Danmark, så det er godt at holde niveauet oppe.

 

Anduin