Kirsebærkage

Hurtig kirsebærkage
Hurtig kirsebærkage

2 æg
75 g sukker
1 tsk vaniljesukker eller vaniljekorn
40 g hvede- eller speltmel
10 g kakao
½ tsk bagepulver
hakket chokolade efter smag
400 g kirsebær
piskefløde, min. 1/4
evt. kirsebærsirup og/eller kirsebærlikør (den rigtige fra Frederiksdal)

 

Pisk æggeblommerne, vanilje(sukker) og sukker til let skum/æggesnaps. Hak chokoladen og rør i æggeblommerne. Pisk æggehviderne stive. Æggehvidemassen vendes i æggeblommemassen. Sigt mel, bagepulver og kakao i og rør det hele forsigtigt sammen.

Fyld massen i en lille springform (22 cm) og bag i en forvarmet ovn på midterste ovnrille ved 200 grader C. over/undervarme (ikke luft) i ca. 20 min. (Hvis man bruger bagepapir, foldet pænt, kan man løfte kagen ud af formen i papirhjørnerne uden at brænde fingrene, og den er let at vende ud på et fad, mens den er i papiret.)

Lad køle lidt og læg på fad.

Giv bunden en stribe kirsebærsirup i en spiral, hvis du gerne vil have en tør bund. Lad den soppe i kirsebærlikør fra Frederiksdal, hvis den godt må være vådere. Den kan suge pænt meget (lad evt. trække til der er lidt tilbage på fadet). Hvis den er våd, kan den ikke efterfølgende flyttes som hel kage. 

En forsigtig spiral af kirsebærsirup - eller lad kagen suge sig mæt i kirsebærlikør (den fra Frederiksdal).
En forsigtig spiral af kirsebærsirup – eller lad kagen suge sig mæt i kirsebærlikør (den fra Frederiksdal).


Udsten ca. 400 g store, mørke kirsebær og fordel over kagen. (Husk hvis du udstener med fingrene, at kirsebærsaft farver fantastisk, så man får lilla negle et par dage). 

Et lag af store, mørke, udstenede kirsebær
Et lag af store, mørke, udstenede kirsebær


Sæt på køl – gerne til dagen efter.


Pisk flødeskummet lige før servering – evt. med lidt vanillesukker eller kirsebærsirup.

Hurtig kirsebærkage
Hurtig kirsebærkage