De Kulinariske Øer

Lam, laks og lakridspulver

Det var svært at finde favoritten blandt de 13 retter på Local Cooking, men publikum valgte lokalt

Lammestegen starter her...

Lammestegen starter her…  (Foto: FP Anduin)

Det var som sædvanligt et meget velbesøgt arrangement, og denne gang var baren flyttet for at skaffe plads til endnu flere gæster. De fik – også som sædvanligt – en fantastisk madoplevelse. Reglerne kræver nytænkning og lokale råvarer, og det blev til fulde leveret. Der var en del laks og lam, og nu har lakrids også sneget sig ind i madlavningen og fungerer faktisk fint.

Flemming Krøll stod for at kåre vinderen og gjorde det på sin sædvanlige facon med lidt hib og lidt dril, men konstaterede også, at ‘her er gastronomerne’  – ‘her er de kommende talenter’.

Det var et stærkt felt fra hele Sjælland, og man kan ganske roligt tage på tour de gastronomie fra Maribo og nordover, for der var ikke bare noget for enhver smag men noget med god smag hele vejen til Holbæk og lægge vejen forbi både Fuglebjerg og Svogerslev undervejs. At man bør standse i Sakskøbing, Nykøbing og Vordingborg kommer næppe bag på nogen.

SuRi, som vandt sidste år, fik i år en tredjeplads med ‘bonden og studen’, andenpladsen gik til Fuglebjerg Kro med ‘stegt, konfiteret svinebryst persille, rødbede og kompot af blå kartoffel’, og vinderen blev Elmely Kro med ‘Kærlighed og kanter’ bestående af kylling med ramsløg, knoldselleri, æble, rabarber, rød bjerg salat og krydderurter. De får forhåbentlig lige så meget ud af vinderretten som SuRi, der serverede deres vinderret fra 2013 hele 5.200 gange og fik en omsætningsfremgang på 15%.

 

Comida blev publikumsfavorit

Publikums favorit blev La Comida med ‘lam fra Knuthenlund i syrlige omgivelser’. Det er her, lakrids nu har fundet vej til kødgryderne, og det går bedre end forventet. Det smager ikke af lakrids men giver retten  lige den kant, god mad helst skal have. Stort tillykke til Rasmus. Vil man selv smage, kan man få retten på La Comida hele sommeren.

 

Anduin

 

 

Lam fra Knuthenlund i syrlige omgivelser

 

til 4 personer

 

640 g lammebov

200 g knoldselleri

200 g røde eller gule beder

8 perleløg

100 g smør

4 dl kalvefond

1 dl frugteddike

1 dl fløde

lidt lakridspulver

tyttebær efter smag

have- eller skovsyre

 

Put lammet i vacuumpose (sous vide) og kog ved 72 grader i ca. 6 timer- alternaivt kan man braisere i æblemost.

Kog selleri i fløde og blend op til puré, smag til med lakridspulver.

Blancher bederne og glaser i frugteddiken før servering.

Kom sukker på tyttebærrene, og sylt perleløgene i lagen. Kog fonden ind og blend med brunet smør.

Anret i ‘organiseret rod’.

Nyd.

Opskrift: Rasmus Elver Borre Rasmussen, La Comida / Oreby Gl. Kro.

 

Husk: ‘mad kan aldrig blive forkert – det bliver bare noget andet.’

 

og fortsætter her, indtil den ender på middagsbordet.

og fortsætter her, indtil den ender på middagsbordet.

 

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies til statistik med anonymiserede data mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk