De Kulinariske Øer

Sydhavsøernes spisekammer

’På tur i Lolland og Falsters Spisekammer’ er en smuk tur i gryder og årstider.

Gris fra lolland

Der er mange måder at lave gris på.

Det er en kogebog på den nye måde – man ikke kommer til at sidde med næsen i registret for at finde en opskrift på… Det er en bog, som taler til sanserne, og hvor billeder og fortællinger fylder og giver en ramme til de mange lækre opskrifter, som gør brug af vores lokale råvarer.

Her er mad og stemninger og lokale fødevareproducenter – et kalejdoskop af den bugnende ladegård, som Lolland-Falster faktisk er, og som heldigvis også bliver brugt mere og mere. Der er nye koncepter som ’mokost’ – også kaldet brunch – og et væld af gammeldags retter fra brunkål til brombærsyltetøj.

Man kan tage kortet bag i bogen, starte fra en ende af og spise sig gennem landskabet med besøg hos producenterne, købe friske råvarer og tage hjem til gryderne – måske dem i sommerhuset – og invitere på en tour-de-Sydhavsøerne med kniv og gaffel. Der er mange, som taler om at italesætte og fortælle historierne og vise det unikke osv. Når det gælder turisme, og hvis man mangler inspiration i den retning, kan man sætte sig til rette i sofan med risiko for ekstra mundvand og så tage den fra side 1.

Mad er kultur, og som man også er inde på hos Little Apple i Sakskøbing og med tankerne omkring kulturskolen i Guldborgsund kommune, så er der efterhånden mange muligheder undervejs, hvor man kan spise sig gennem kulturhistorien med afsæt i bordets glæder og fælleskab.

Vil man give en gave, der både er lokal og kan bruges til noget, vil bogen – evt. ledsaget af nogle af alle herlighederne, hvad enten det er kirsebærvin, fåreost eller røgvarer – med garanti blive vel modtaget.

’God mad og velsmag til alle’ skriver Katrine Klinken i bogens forord, og det er ikke overdrevet. Den lokale muld kan meget mere end roer, og forhåbentlig bliver der flere og flere producenter af netop denne type fødevarer, som er hjertet i alle bordets glæder.

 

 Anduin

 

 

 

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies til statistik med anonymiserede data mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk